Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

« Всички Събития

Уебинар „Права и задължения на електронните търговци“

27 юни | 15:00 17:00

БИЦ Инобридж представя информация за предстоящ уебинар за търговци, които желаят да оперират онлайн, организиран от Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и Европейският потребителски център (ЕПЦ). Ако планирате да стартирате електронен магазин или вече имате опит като собственик на онлайн бизнес, това събитие е идеално за вас.

Основни Теми

По време на уебинара, участниците ще научат важни аспекти на онлайн търговията, включително каква е минималната задължителна информация, която трябва да включите в Общите условия на сайта си, за да бъдете в съответствие с нормативните изисквания. Ще се разгледа как се разпределят транспортните разходи, когато потребителят върне купената стока, като ще се обсъдят и правата на потребителите за връщане на продукт и срокове за отказ от договора. Важен акцент ще бъде поставен върху преддоговорната информация, която трябва да бъде предоставена на клиента преди поръчката. Също така, ще бъдат разгледани разликите между законова и търговска гаранция и как да ги прилагате ефективно.

Уебинарът ще обхване и процедурите за алтернативно решаване на спорове, като ще бъде обяснено как помирителните комисии могат да помогнат при възникване на спорове с потребители. Особено внимание ще бъде обърнато на ролята на ЕПЦ при решаване на трансгранични спорове, като ще се предостави информация за това как центърът може да съдейства при проблеми с клиенти от други държави.

Събитието е отлична възможност да се запознаете с актуалните изисквания и практики в областта на електронната търговия. Ще имате възможност да зададете своите въпроси и да получите експертни съвети от професионалисти в областта.

Програма на Уебинара

15:00 ч. – Откриване
Представител на БТПП

15:10 – 15:20 ч. – Ролята на ЕПЦ при разрешаване на трансгранични жалби
Соня Спасова, ЕПЦ

15:20 – 15:50 ч. – Изисквания за преддоговорна информация на сайта. Право на връщане
Игнат Арсенов, Христо Трендафилов, КЗП

15:50 – 16:00 ч. – Въпроси

16:00 – 16:30 ч. – Законова и търговска гаранция, срокове и задължения
Игнат Арсенов, Христо Трендафилов, КЗП

16:30 – 17:00 ч. – Въпроси

Не пропускайте да се регистрирате до 26 юни 2024 г., за да осигурите своето място в този полезен и информативен уебинар.

Безплатно

Българска търговско-промишлена палата

+35928117400

Вижте уебсайта на Организатор

ПРИЕМАМ