Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

« Всички Събития

Уебинар: Как ИИ променя света на преводачите, копирайтърите и графичните дизайнери в България

30 юли | 10:30 11:15 Central European Time

В епоха на бързо развиващи се технологии разбирането на тяхното въздействие върху творческите професии е от решаващо значение. Изкуственият интелект е една от основните технологии на цифровата трансформация. Очаква се той да доведе до загуба на работни места, първоначално в професии, характеризиращи се с рутинни дейности, но все повече и в творческите професии. Как преводачите, графичните дизайнери и копирайтърите в България възприемат възхода на изкуствения интелект? Чувстват ли се заплашени или виждат в това нови възможности?

Присъединете се към нашия уебинар, който изследва динамичната пресечна точка на изкуствения интелект и творческите професии и ще представи нагласите на преводачите графичните дизайнери и копирайтъри в България към изкуствения интелект. Запознайте се със заплахите и промените, които дигиталните технологии носят на творческата индустрия и да откриете какво бъдеще очаква тези професии. Уебинарът ще представи анализ на резултатите от две емпирични социологически проучвания за отношението на представителите на трите професии в България към изкуствения интелект и техните виждания за бъдещето им под негово влияние.

Какво да очаквате:

  • Представяне на задълбочен анализ от две обширни емпирични изследвания върху възприятията на преводачи, графични дизайнери и копирайтъри в България към ИИ.
  • Изводи за последствията от ИИ върху работните роли, отговорностите и бъдещето на творческите професии.
  • Възможности за интерактивна дискусия с нашия изтъкнат гост-лектор, д-р Багрян Маламин, изследовател в Института по философия и социология към Българската академия на науките (ИФС-БАН).

Защо да участвате?

  • Ще научите как ИИ променя творческите професии и какво означава това за професионалистите в тези области.
  • Ще откриете възможностите и предизвикателствата, които ИИ представя пред творческата индустрия.
  • Възможност да осъществите нови контакти с изследователи и утвърдени специалисти, които се интересуват от бъдещето на творческите професии.

Какво ще научите:

  • Разберете нагласите на преводачи, графични дизайнери и копирайтъри в България към ИИ и дигиталните технологии.
  • Открийте как тези професии възприемат заплахите и възможностите, представени от ИИ.
  • Изследвайте еволюиращите роли и отговорности в рамките на творческите професии под влиянието на технологичния напредък.
  • Получете прозрения за бъдещата траектория на творческите професии в контекста на продължаващата дигитална трансформация.

За нашия лектор:

B M photo

Д-р Багрян Маламин е изследовател в ИФС-БАН. Той изучава дигиталната трансформация и влиянието на изкуствения интелект върху творческите професии. Неговите научни интереси са в областта на социологията на труда и социологията на професиите. Участвал е като младши изследовател, експерт и специалист по разпространение в няколко проекта и изследователски дейности на Европейската комисия: проект SWIRL, BEYOND4.0, EUPACK и EUROFOUND.

Д-р Маламин има обширен опит в маркетинговите комуникации – консултации по маркетингови комуникации, анализ на медии, дигитални маркетингови кампании и анализ на медийната ефективност, както и организиране на различни комерсиални и научни събития. Със значителен опит в маркетинговите комуникации и участие в множество проекти на ЕС, неговите прозрения за дигиталната трансформация на творческите професии са безценни.

Публикации:

  • Kirov V, Malamin B. Are Translators Afraid of Artificial Intelligence? Societies. 2022; 12(2):70. https://doi.org/10.3390/soc12020070
  • Malamin, B. Attitudes of Graphic Designers and Copywriters in Bulgaria towards Artificial Intelligence. Inclusive Futures for Europe: Addressing the Digitalisation Challenges. BEYOND4.0 Scientific Conference Sofia 2021 Proceedings (pp.111 – 138) Edition: 1 Chapter: 8, 2022, Publisher: Printing-office of Prof. Marin Drinov Publishing House of Bulgarian Academy of Sciences, ISBN 978-619-245-254-4.
  • Киров, В., & Маламин, Б.(2020). Ще отнеме ли изкуственият интелект работата на преводачите?, Социологически проблеми (2/2020), 511-533

За кого е подходящ уебинарът?

  • Творчески професионалисти: Преводачи, графични дизайнери, копирайтъри и други творци, които искат да разберат въздействието на ИИ върху работата си.
  • Лидери и мениджъри, ръководещи творчески екипи и проекти, стремящи се да бъдат в крак с технологичния напредък.
  • Изследователи, академици и анализатори: Лица, интересуващи се от социологията на труда, дигиталната трансформация и ролята на ИИ в творческите професии.

Официалният език на събитието ще бъде английски.

Не пропускайте тази възможност да бъдете информирани и вдъхновени за бъдещето на творчеството в ерата на ИИ.

Регистрация за уебинара

Политика за поверителност
Безплатно

БИЦ Инобридж

+359 (0)82 825 875

Онлайн събитие

ПРИЕМАМ