20241010 134848 scaled

C-Disk project newsletter: another successful European initiative comes to an end

В края на проект C-Disk, бихме искали да споделим ключовите постижения, ресурси и резултати, разработени по време на проекта. Инициативата, в която участваха 7 партньорски организации от 6 държави, се стреми да насърчи развитието на дигитални компетенции сред студенти, работещи и мениджъри чрез иновативни инструменти, обучителни материали и съвместни усилия. Ето кратък преглед на най-важните резултати, които постигнахме заедно:

Платформа за самооценка C-Disk

Платформата за самооценка C-DISK е един от водещите инструменти на проекта. Тя е създадена за оценяване на дигитални умения и предоставя на потребителите персонализирана обратна връзка, която им помага да разберат своите силни страни и да идентифицират области за подобрение. Платформата е достъпна за всички и вече оказва значително въздействие върху подобряването на дигиталната грамотност.

Основни характеристики:

  • Персонализирана обратна връзка за компетенции: Потребителите могат да оценяват своите дигитални умения и да получават предложения за подобрение.
  • Цялостна оценка на дигитални компетенции: Платформата обхваща технологични умения, меки умения и електронно лидерство, покривайки широк спектър от важни области.
  • Достъпна за студенти и професионалисти: Платформата е предназначена както за студенти, така и за работещи и мениджъри, като предлага различни учебни пътеки.

Платформата е достъпна за безплатно ползване на адрес https://c-diskills.eu/

Обучителни материали и ресурси

Като допълнение към платформата за самооценка, проектът C-DISK разработи обширен набор от обучителни материали, достъпни за всички потребители. Тези материали са създадени, за да подпомагат обучаемите в изграждането на основни дигитални умения и да ги подготвят за съвременния дигитализиран трудов пазар.

Основни аспекти на обучителните материали:

  • Интерактивни и практически учебни модули: Покриват области като електронно лидерство, меки умения, дигитални инструменти и други.
  • Персонализирани учебни пътеки: Индивидуални учебни пътеки, базирани на резултатите от самооценката.
  • Актуализирано учебно съдържание: Фокусирано върху подготовката на потребителите за реални приложения и дигитална трансформация в различни индустрии.

Материалите са достъпни за безплатно ползване на адрес https://c-diskills.eu/

Финална конференция в Милано, Италия

Проектът организира множество информационни събития в партньорските страни, които събраха заедно заинтересовани страни от сектора на ПОО (професионално образование и обучение), индустрията и политиката. Тези събития бяха ключови за разпространението на резултатите от проекта и насърчаването на тяхното по-широко използване. Най-значимото от тях бе организираната в гр. Милано финална конференция под надслов „Еволюция на уменията в дигитална среда: опит от проект C-Disk“, на която присъстваха множество представители на местния и регионалния бизнес, местната власт и заинтересовани от темата гости. На нея бяха обсъдени теми като ролята на меките умения в дигитален контекст и стратегическата роля на обучението на специалисти и мениджъри, значението на микро-кредитите в обучението и в контекста на проекта, и други.

Поглед към бъдещето

Въпреки че проектът официално завърши, инструментите и ресурсите, създадени от C-DISK, остават свободно достъпни и ще продължат да подпомагат развитието на дигиталните компетенции в цяла Европа и извън нея. Насърчаваме всички партньори, заинтересовани страни и обучаеми да продължат да изследват и споделят тези ресурси.

Благодарим ви, че бяхте част от пътуването на C-DISK!

Similar Posts