ACCELERO Project Final Newsletter (BIC Innobridge)
|

Финален бюлетин на проект ACCELERO: Успехи и бъдещи перспективи

Представяме последното издание на бюлетина по проект ACCELERO, което обобщава значимите постижения и успехи на проекта. БИЦ Инобридж изигра ключова роля в изпълнението на този проект, работейки усилено за укрепване на иновационните екосистеми в цяла Европа и подчертавайки бъдещите ни планове за продължаващо сътрудничество и развитие.

Основни акценти от финалното издание:

  1. Оценка на постиженията и въздействието: Този раздел прави подробен преглед на основните моменти и инициативи на проекта, включително интензивни сесии за съвместно разработване на услуги и серия от образователни уебинари. Тези усилия подпомогнаха стартиращи компании, малки и средни предприятия (МСП) и организации за бизнес подкрепа, като допринесоха за по-приобщаваща и балансирана европейска иновационна среда. Включени са истории за успех от различни региони, които демонстрират как проектът е помогнал на местните иновационни екосистеми да бъдат по-балансирани.
  2. Изграждане на по-силни екосистеми: Прозрения от работилницата „Иновации без граници: Изграждане на по-силни екосистеми чрез сътрудничество“. Уважавани лектори като Laura Maragna (EurA AG), Jana Drzkova (Bpifrance), Aleksandar Filiposki (YES Foundation) и други споделиха ценни знания за използване на трансграничното сътрудничество, стратегически партньорства и разширяване на пазара за подобряване на местните екосистеми. Участниците получиха експертни знания за новите тенденции в иновациите и как да използват ресурсите и мрежата на проекта ACCELERO за растеж.
  3. Напредване на иновациите: Подробен поглед върху фазата на пилотно тестване, съсредоточена върху разработването и прилагането на услуги, съобразени с нуждите на местните иновационни екосистеми. Включени са успешни истории от участващите организации и обратна връзка от стартиращи компании и МСП, които подчертават важността на непрекъснатото развитие и адаптация. Проектът ACCELERO се фокусира върху повишаване на качеството на бизнес услугите чрез методологията на EBN за мониторинг и оценка.
  4. Водещи европейски иновации: Този раздел акцентира върху ролята на консорциума ACCELERO в стимулирането на иновациите в Европа. Подчертават се уникалните силни страни на членовете на консорциума и техните съвместни усилия. Описват се бъдещите планове за разширяване на общността на платформата EuroQuity и установяване на нови стандарти за качество чрез сертификати и оценка. Останалите партньори по проекта са EurA AG, EBN – European Business & Innovation Centre Network, bwcon, Bpifrance и Krakow Technology Park.

Ролята на БИЦ Инобридж:

БИЦ Инобридж е ключов партньор в изпълнението на проекта ACCELERO, като играе важна роля в организацията и провеждането на ключови инициативи и събития. Нашата организация допринесе за развитието на иновационните екосистеми чрез предоставяне на експертни знания, координация на дейностите и активно участие в обучителни програми и работилници. БИЦ Инобридж се фокусира върху създаването на благоприятна среда за стартиращи компании и МСП, като им предоставя необходимите ресурси и подкрепа за успешно развитие.

Изтеглете финалното издание на бюлетина по проект ACCELERO:

Общността на проекта ACCELERO на платформата EuroQuity ще продължи да съществува поне две години след неговото приключване. Това ще осигури възможност на партньорите и участниците да продължат да взаимодействат, споделят знания и развиват иновации. Поддържайте връзка с нас за бъдещи инициативи и възможности за сътрудничество.

Относно проекта

ACCELERO Project Logo 1

ACCELERO – Ускоряване на местните иновационни екосистеми в Европа

Подобни статии